Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата е нестабилна отзад

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата е нестабилна отзад

От известно време ми прави впечатление, че при преминаване през неравност, задницата някак си играе. понякога ми се струва, че задните колелета седят разкрачени, а друг път, че са ОК. Гумите не са изядени. Преди около 2 години смених почти всичко - биелети, тампони на стабилизиращата щанга, тампоните на носачите и онази скърцащата втулка. Не съм сменила само онези малките кривите носачи. Та си мисля дали не са заминали пак тези скърцащите втулки, въпреки, че няма скърцане?
    Алфа Ромео 166 ,Брера

Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение
    От известно време ми прави впечатление, че при преминаване през неравност, задницата някак си играе. понякога ми се струва, че задните колелета седят разкрачени, а друг път, че са ОК. Гумите не са изядени. Преди около 2 години смених почти всичко - биелети, тампони на стабилизиращата щанга, тампоните на носачите и онази скърцащата втулка. Не съм сменила само онези малките кривите носачи. Та си мисля дали не са заминали пак тези скърцащите втулки, въпреки, че няма скърцане?
    Точно така, задния мост пак е за правене
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Задният мост кое по-точно - тези втулки ли?
      Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Задният мост кое по-точно - тези втулки ли?
        Най често те се предават, помниш ли кой беше производителят им ?
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Поръчах ги от AXM-AUTO. Не помня, но помня, че бяха цифра. Та ако ги сменям през две години идея ли е да сложа полиуретанови такива?
          Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Поръчах ги от AXM-AUTO. Не помня, но помня, че бяха цифра. Та ако ги сменям през две години идея ли е да сложа полиуретанови такива?
            Не. Така наречените скърцащи втулки от моите наблюдения издържат по-продължително на LEMFÖRDER , останите мрът почти веднага.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Писна ми вече от ментета... Значи те играят роля за регулиране на вертикалният наклон? Ми те ги помня, че бяха подобни като тези на задните носачи, но по малки, едни такива като шарнири ама с дупка

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:40 ----------

Това е тази бъзикня нали?

http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=1&show=1
              Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Писна ми вече от ментета... Значи те играят роля за регулиране на вертикалният наклон? Ми те ги помня, че бяха подобни като тези на задните носачи, но по малки, едни такива като шарнири ама с дупка

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:40 ----------

Това е тази бъзикня нали?

http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=1&show=1
                Да,но ФАСТ са боклуци
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

И май всичко се разглобява заради тях нали?
                  А този другият носач той играе ли някаква роля? Защото още след ремонта и след стенда пак ми се струваше, че нещо не е както трябва и я карах на още два стенда.
                  Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

И май всичко се разглобява заради тях нали?
                    А този другият носач той играе ли някаква роля? Защото още след ремонта и след стенда пак ми се струваше, че нещо не е както трябва и я карах на още два стенда.
                    Играе роля и той, трябва да се провери, и да доста разглобяване е.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Оффф след празниците пак на ремонт баси! Много мерси за инфото.
                      А долните те не играят за разкрачването нали?
                      Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Оффф след празниците пак на ремонт баси! Много мерси за инфото.
                        А долните те не играят за разкрачването нали?
                        Всичко играе роля, но не се филмирай, най-вероятно си само за втулки шенкели
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Мерси и весели празници!
                          Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Днес ми прегледаха задницата в един сервиз и според тях проблема с нестабилността отзад идвал от тампоните на моста. Та аз съм малко с предубеждение към сервизите в БГ като цяло и да питам дали е възможно наистина да е от тях? Казаха ми, че всичко друго било бетон!
                            Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Днес ми прегледаха задницата в един сервиз и според тях проблема с нестабилността отзад идвал от тампоните на моста. Та аз съм малко с предубеждение към сервизите в БГ като цяло и да питам дали е възможно наистина да е от тях? Казаха ми, че всичко друго било бетон!
                              Ако си ходила във форумен сервиз, е правилна диагнозата, ако не е неправилна.
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                              X